Welkom bij AutoMaatje Nuenen
 

Vrijwilligers vervoeren met eigen auto minder mobiele dorpsgenoten


In 2019 hebben de seniorenverenigingen Senergiek en PVGE het initiatief genomen om ANWB AutoMaatje Nuenen c.a. op te starten. Hierbij vervoeren inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten met eigen auto vrijwillig minder mobiele dorpsgenoten. De gemeente Nuenen c.a. en de LEV Groep ondersteunen dit project. Inmiddels zijn er meer dan 300 deelnemers en 63 vrijwilligers geregistreerd (jan 2024)


Even boodschappen doen, naar een lezing, club of een tuincentrum, een partner in het verzorgingstehuis of een (verre) vriend(in) bezoeken, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf vervoer regelen is soms lastig en vaak kan iemand geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie. ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die geen redelijk vervoers-alternatief hebben en daardoor noodgedwongen thuis moeten blijven. Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding en helpen hiermee mensen mobiel en actief te blijven.


Zoals de term AutoMaatje al zegt: de vrijwilligers zijn niet alleen chauffeur. Zij zijn ook ‘maatje’; een persoon bij wie je je verhaal kwijt kunt en die, binnen redelijke grenzen, op je wacht en je ook weer terugbrengt na b.v. het boodschappen doen of je bezoek aan het ziekenhuis.

 

AutoMaatje Nuenen is er voor ALLE (tijdelijk) minder mobiele dorpsgenoten voor wie geen redelijk alternatief voor vervoer beschikbaar is.  AutoMaatje Nuenen is géén taxibedrijf en is niet bedoeld voor incidenteel vervoer van goed mobiele dorpsgenoten of spoedritten. 

Klik hier voor onze digitale brochure


Wij komen graag in contact met vrijwilligers én deelnemers


Wilt u een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?

óf

Wilt u graag door AutoMaatje vervoerd worden?


Neem contact op!


 
E-mailen
Bellen